Dagens gang

Klokken 7.15 åbner vuggestuen, og fra dette tidspunkt er det muligt for Jer at ringe til os og at aflevere Jeres barn. Når I kommer tjekker I Jeres barn ind på skærmen i Garderoben og vasker hænder med Jeres barn.

Vi åbner på Rosenborg sammen med børnehaven. Der mødes vi om bordet, til snak, hygge og morgenmad frem til kl.7.45, for de børn som er sultne. De voksne organiserer dagen. De børn som ikke spiser leger rundt i huset, med togbanen, dukker, puslespil, eller hvad der nu optager dem, netop denne morgen. omkring kl. 8 går vuggestuen på Amalienborg og børnehaven gør klar til bus.

Vores ønske er, at alle børn og forældre føler sig set og mødt hver morgen, og gør vores bedste for at være opmærksomme og tilgængelige, til snak og til at tage godt imod jeres børn, med øjenkontakt, måske en hånd, og nogle dage et skød og et kram. Vi vinker måske sammen fra vinkevinduet.

Omkring 8.30 fordeler vi os på begge stuer.

Vi holder morgensamling kl. 9.30 og det er derfor rart for alle, at I har afleveret og sagt farvel til Jeres barn inden da. Ved lægebesøg eller lignende er det naturligvis muligt at aftale et senere afleveringstidspunkt – ring evt. om morgenen. Vi samles om bordet, retter opmærksomheden mod hinanden, snakker lidt, synger og spiller guitar. Vi fortæller historier og læser måske en bog. Så spiser vi lidt  brød og frugt eller grød, og taler om dagens planer, sammen med børnene. Vi har altid respekt for børnenes ønsker og behov, og forsøger i videst udstrækning at imødekomme dem.

Børnene bliver inddelt i mindre grupper, som sammensættes ud fra flere forskellige overvejelser. Det kan være ud fra ønsket om at målrette aktiviteten i forhold til børnenes alder, interesse, styrkelse af relationer, særlige hensyn hos det enkelte barn. Mange forhold kan gøre sig gældende for gruppeinddelingen.

Formiddagen bruges i de pågældende grupper til vores planlagte aktiviteter. En gruppe tager måske på vores legeplads/ i haven, leger i sandkassen, tegner med kridt, spiller bold, ordner bede, skovler jord og fejer. I sommerhalvåret nydes måske en nyhøstet tomat, eller et æble fra gårdens æbletræer. En anden gruppe maler måske, på kæmpe plader, eller et lækkert stykke papir. Der eksperimenteres med farver, leges og sanses. Nogle gange i ro og fordybelse, andre gange i store armbevægelser og grin. En gruppe tager måske på tur i vores lokalkvarter. Med Kgs. Have og Botanisk Have som naboer har vi rig mulighed for at opleve naturen omkring os, årstidernes skiften, smådyrsliv, og friheden ved de store vider. En gang ugentlig har vi også en madgruppe, som laver mad, ud fra sæsonens muligheder. Her får børnene en god mulighed for at gøre sig erfaringer med forskellige råvarer, og spæde tanker og koblinger til ”fra jord til bord”

Klokken 11 spiser vi frokost, stadig i vores grupper. Vi arbejder ud fra principperne i ”Køkkenløftet”, med blik for det fuldendte måltid. Vi er særligt optaget af at skabe rare måltider, med rum til nærvær og samtale om oplevelser, og om hvad vi spiser, og hvor det kommer fra, hvordan det smager og føles. Vi har fokus på selvhjulpenhed og selvbestemmelse.

Når vi har spist bliver alle børnene skiftet og puttet enten i barnevogn udenfor, eller på madrasser inde på Rosenborg og i puderummet. De børn der ikke kan sove, eller vågner tidligt, er sammen med de voksne i alrummet og/eller på Amalienborg. Fra klokken ca. 14.00 begynder børnene at vågne. Vi vækker helst ikke børnene.

Klokken ca. 14.00 - 15.00 spiser vi eftermiddagsmad. Vi leger på stuen, eller deler os måske op, og leger på den lange gang eller i puderummet. Børnene begynder så småt at blive hentet og kl. ca. 15.40 samles vuggestuen på Amalienborg, da vores udflytterbørnehave kommer tilbage og har opsamling på Rosenborg. 

Når I henter Jeres barn tjekker I ud på skærmen og siger farvel til en voksen.

Vuggestuens åbningstider:

Mandag – fredag 7.15 – 17.00

NB! For at sikre nærvær ved såvel aflevering som afhentning, er vuggestueafdelingen mobilfrit område!