Forældrepartnerskab

Vi vægter et godt og tæt forældrepartnerskab højt i Mikkelborg. For at vi kan skabe bedst mulige rammer for barnets udvikling, er det vigtigt, at vi er i tæt dialog med hinanden. En gensidig udveksling om forhold som vedr. barnet og barnets liv. Store begivenheder, - en lillebror på vej, flytning, travlhed og mindre ting, som alligevel har stor betydning. Klistermærket fra tandlægen, barnets fascination af gravkøer, alt er gyldigt og kan have stor værdi. Denne information hjælper os til at møde barnet, hvilket skaber tryghed, mening og sammenhæng for barnet, som igen forplanter sig som en følelse af at føle sig forstået, som et helt menneske.

Ligeledes er personalets opgave at fortælle Jer forældre, hvordan dagen i institutionen har været for barnet, og hvilke tanker og overvejelser vi har i forhold til barnets trivsel og udvikling. Når vi supplerer hinanden på denne måde, er vi med til at skabe sammenhæng og tryghed i barnets hverdag og hen over tid.

Partnerskabet i børnehaven udfolder sig under nogle lidt andre betingelser end i vuggestuen, Her er den daglige kontakt under indflydelse af den korte tid vi har ved bussen. Derfor er det også særligt vigtigt for os at understrege, at man som forældre til et børnehavebarn altid er mere end velkommen til at ringe op til os i udflytteren, tage fat i os ved bussen og sige man har brug for en snak og så finder vi sammen en tid der passer. Eller - man kan hive en hel eller en halv dag ud af arbejdskalenderen og tage med op i børnehaven. Vi har altid en kop the eller kaffe på kanden :)

 Derudover afholdes der hen over året forskellige arrangementer og sammenkomster, hvor vi mødes under andre omstændigheder. Det plejer at være rigtig hyggeligt og der er altid stor tilslutning hertil. 

Arbejdsdag i både vuggestue og børnehave 

Vi laver forskellige praktiske ting, som ikke kan nås i hverdagen såsom maler, reparerer, bygger, rydder op og ud, sorterer tøj og legetøj og meget andet. Og så spiser vi morgenmad og kaffe/kage sammen og hygger os rigtig meget ind i mellem arbejdsopgaverne. Børnene kan sagtens være med på denne dag:)

Sommerfest 

Sommerfesten er picnic, tæpper på græsset, afslapning, bål, leg og samvær. Vi plejer at lave nogle forskellige boder som viser lidt af Mikkelborgs liv og hvor man sammen med sit barn kan riste insekter, lave ukrudtspesto, bygge bue og pil, lave fladbrød eller hvad vi nu finder på fra år til år. Sommerfesten afholdes i udflytteren for både vuggestue og børnehave og hver familie tager sin egen madkurv og sit eget tæppe med. 

Julefest 

Vi klipper julepynt, har udendørs dekorationsværksted, storegruppen går Lucia og der er mulighed for en gåtur til både skov og strand. Der kommer vistnok en ju..ma.. og dagen sluttes af med børnevenligt hjemmelavet gløgg på bål samt æbleskiver. Hver familie medbringer en madret til den store fælles, udendørs buffet som vi stiller op i den hyggelige atriumgård. Julefesten er fælles for både vuggestue og børnehave. 

Transport til og fra arrangementerne:

Egen bil eller vores dobbeltdækkerbus som kører fra opsamlingen i Rømersgade og tilbage igen :)